A Title, A Synopsis, An Image!

VloedelingenJoostBosTitel

 

 

Vloedelingen is het afstudeerproject van Joost Bos, student op de opleiding Interactive Performance Design, HKU.

Vloedelingen is een interactief theaterstuk over de sociale en politieke dynamieken tussen mensen in tijden van crisis en wantrouwen.

Het vasteland is overstroomd na een verwoestende storm, zeker de helft van het land is teruggewonnen door de zee. Een groep overlevende Vastelanders hopen naar het eiland in het noorden te vluchten, maar de Eilanders zijn ook geteisterd door de storm, en met slinkende voorraden en vooroordelen over elkaar, dreigt er geen wederzijdse oplossing te komen.

Als publiek hoor je bij de Eilanders of de Vastelanders. Op een spelende wijze beslist het publiek de koers van het verhaal. Weet jij de schaarse middelen goed te gebruiken en verdelen? Verenig jij de groepen of zet je alles in om wat jou eigen is te verdedigen?

Vloedelingen mengt games, rollenspel en publieksinteractie samen tot een live theatrale ervaring, om zo tot een speelse discussie over actuele politieke themas te komen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *